Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното 145 1.3

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги, и аз имам същия проблем със същия автомобил! при мен обаче духа топло когато си иска. на моменти решавам проблема с няколко резки завъртания от топло към студено и обратно, но не винаги се получава. амбицирам се да го оправя и се чудя това кранче което описвате зад централната конзола в краката на шофьора мога ли да го купя отделно или върви комплект с нещо друго.
    Иначе и при мен колата загрява нормално, а парното духа хладен въздух.

Comment

За последния колега- прегледай си това, което врътката задвижва!
      За останалите- не търсете под вола теле!
      Колеги, блокира ви клапата, която регулира потока на въздуха, дали да минава през радиатора или да го заобикаля!
      Щом маркучите са топли, значи нищо не спира охлаждащата течност.

И ако спрете да драскате на маймуница, ще сте супер!
      Мордохай!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        За последния колега- прегледай си това, което врътката задвижва!
        За останалите- не търсете под вола теле!
        Бъркаш 145/6 със 33. 145/6 в началото (демек с боксера примерно) са си живо Фиат Типо, и са с кранче. Пластмасово. И също така, често създаващо проблеми. Та нищо чудно кранчето да създава проблеми. Отделно жилото движи и клапа, а от нея чрез лостова систима (внимание, тя се регулира) се отваря/затваря въпросното кранче. А може и просто самия радиатор да е за смяна. Задръстват се с ръжда от охладителната система.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

тази клапа е на ного недостъпно място трябва май цялото тяло на парното д се разглоби,говоря за боксер 1.3

---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:10 --------

---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Първоначално публикувано от гадмръсна Покажи съобщение
          първо си обезвъздуши системата щом има бълбукане значи има въздух в парното и сега някои ще каже че тя сама се обезвъздушава което е така но тръбата за обезвъздушаване е с много малък отвор и без проблем ноже да е запушена аз имах същия проблем и напразно си сменях водната помпа и термостата и накрая видях че тоя маркуч е запушен
          за кое маркуче става на въпрос това което идва от сукателния колектор ли ?
          Last edited by mitaka721; d.m.y г., 13:15.

Comment

на 146 1.8 (с кръглите духалки) къде се намира това кранче, че и при мен май има проблем духа топъл въздух но не и горещ в сравнение с др. коли..?
            -------------------------------
            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

долу до краката ти в дясно,има една пласмаса сваля се и се виждат двата маркуча входящия и изходящия там ще намериш и кранчето градски.

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                на 146 1.8 (с кръглите духалки) къде се намира това кранче, че и при мен май има проблем духа топъл въздух но не и горещ в сравнение с др. коли..?
                Първоначално публикувано от mitaka721 Покажи съобщение
                долу до краката ти в дясно,има една пласмаса сваля се и се виждат двата маркуча входящия и изходящия там ще намериш и кранчето градски.
                Тая кола няма кранче, с новото табло е.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ок мерси
                  -------------------------------
                  ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                  ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Аз съм със старото табло, колеги, но и при мен няма кранче! И тази зима на студено я изкарах

Comment

колеги не беше въобще от парното водната помпа се беше прецакала,днеска я смених барабар с агренажите,беше превъртяла в оста а турбинката беше пласмасова.

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

сега парното е на 6 благодаря на всички за инфото

Comment

Working...
                      X